3. Nov 2011 6:29

Vyhlásenie primátorky Kataríny Macháčkovej

V súvislosti s aktivitou za zmenu volebného zákona, do ktorej sa zapojila aj primátorka mesta Prievidza, sa vynorili otázky o jej kandidatúre v predčasných voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky. V tejto súvislosti prinášame oficiálne vyhlásenie Kataríny Macháčkovej.

V posledných dňoch som zaznamenala niekoľko výziev na zverejnenie môjho postoja ku kandidatúre vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky ako poslankyňa. Týmto spôsobom chcem definitívne potvrdiť, že kandidovať v nadchádzajúcich parlamentných voľbách nebudem. Neprijmem žiadnu ponuku politickej strany a ani sa nezúčastním volieb ako nezávislá kandidátka na volebnej listine akejkoľvek politickej strany. Primárne sa chcem v tomto období venovať problémom mesta Prievidza, práci na mestskom úrade a vykonávať mandát poslankyne VÚC v Trenčíne.

Ako Katarína Macháčková ďalej uviedla, jej rozhodnutie je definitívne, a akékoľvek ďalšie dohady považuje za bezpredmetné.“