3. Nov 2021 14:55

Vypracovanie účelového energetického auditu pre mestské budovy v meste Prievidza

Mesto Prievidza realizuje od októbra 2021 projekt spolufinancovaný zo zdrojov EŠIF (Európsky fond regionálneho rozvoja), štátneho rozpočtu SR a z vlastných zdrojov v rámci operačného programu Kvalita životného prostredia s názvom „Vypracovanie účelového energetického auditu pre mestské budovy v meste Prievidza“, ITMS2014+ kód: 310041ALN6. Cieľom projektu je vytvoriť podmienky na posúdenie využitia garantovanej energetickej služby pre zvýšenie energetickej efektívnosti mestských budov v meste Prievidza.

Hlavnou aktivitou projektu je „Rozvoj energetických služieb na regionálnej a miestnej úrovni“. V rámci aktivity bude ako výstup projektu spracovaný účelový energetický audit pre 18 mestských budov v meste Prievidza za účelom posúdenia vhodnosti využitia garantovanej energetickej služby pri zvýšení energetickej efektívnosti jednotlivých objektov.
Projekt prispeje k riešeniu situácie v cieľovom území predovšetkým odborným zhodnotením existujúcej situácie energetickej efektívnosti jednotlivých mestských objektov a návrhom opatrení, ktoré je potrebné vykonať na dosiahnutie optimálnej energetickej efektívnosti jednotlivých objektov. Zároveň posúdi možnosť vhodnosti využitia garantovanej energetickej služby pre každý objekt, čím umožní žiadateľovi stanoviť ďalšiu stratégiu postupu v oblasti zvyšovania energetickej efektívnosti mestských budov a možnosti riešenia pre konkrétne objekty.
Zazmluvnená maximálna výška celkových oprávnených výdavkov (COV): 99 762,74 EUR
Maximálny nenávratný finančný príspevok (95% COV): 94 774,60 EUR

Ďalšie aktuality

Otváracie hodiny pokladne MsÚ

26. Jul 2024 8:25
Oznamujeme verejnosti, že pokladňa na mestskom úrade bude od 29. 07. 2024 do 02. 08…

Odstávka pitnej vody

25. Jul 2024 8:30
Z dôvodu náhlej poruchy na vodovodnom potrubí bude dnes prerušená dodávka pitnej…

Nový spojovací chodník na Ul. Francisciho

23. Jul 2024 10:46
Mesto Prievidza vybudovalo nový chodník k centrálnemu detskému ihrisku vo…