27. máj 2024 7:37

FÚZIE 2024 – workshopy a dvojdňová prehliadka big bandov

Festival Fúzie 2024 už po štrnásty krát prináša do mesta Prievidza kvalitný umelecký a kultúrno-vzdelávací program: workshopy, celoslovenskú prehliadku big bandov, koncert vynikajúceho jazzového telesa Matúš Jakabčic CZ-SK Big Band a aj prievidzskú rodáčku jazzovú speváčku Zuzanu Vlčekovú.

Hlavným organizátorom podujatia je K-2000, združenie na podporu kultúry, spoluorganizátormi sú   Základná umelecká škola Ladislava Stančeka Prievidza a Združenie rodičov pri ZUŠ L. Stančeka v Prievidzi.

Hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia, zároveň sa realizuje s finančnou podporou mesta Prievidza a tradičných partnerov IZING s.r.o., CAFÉ  MERLO – VATEL, s.r.o..

V rámci Celoslovenskej prehliadky  big bandov  sa predstaví až sedem hudobných telies zo šiestich slovenských miest. Vyvrcholením štvrtkového programu bude koncert profesionálneho hosťa prehliadky Matúš Jakabčic CZ-SK Big Band. Na záver piatkového programu a vlastne celého podujatia sa predstaví domáci Big Band ZUŠ L. Stančeka v Prievidzi so svojou hostkou, ktorou bude jazzová speváčka Zuzana Vlčeková. 

Podujatie tradične budú sprevádzať kultúrno-vzdelávacie aktivity – workshopy, ktoré sa budú realizovať v priestoroch ZUŠ L. Stančeka.  Konkrétne vo štvrtok 30.05.2024 od  9.30 h to budú   inštrumentálne workshopy  Lektori: Martin Uherek – saxofón, Lukáš Oravec – trúbka a krídlovka, Branislav Belorid – trombón, Ľuboš Šrámek – klavír, Matúš Jakabčic – gitara, Juraj Griglák – kontrabas, basgitara a Marián Ševčík  – bicie nástroje  a od 10.30 h – vokálny workshop  Lektorka: Zuzana Vlčeková.

Výnimočný Workshop komponovania a aranžovania sa zrealizuje nasledujúci deň v piatok 31. 05 2024 od 10.00 h Lektor: Matúš Jakabčic.

Prajeme podujatiu také počasie aby sa jeho koncertná časť mohla zrealizovať  na Námestí slobody na špeciálne pripravenom pódiu pri Café Merlo.  V prípade nepriaznivého počasia sa koncerty presunú do sály ZUŠ Stančeka.

Organizátori

Hlavný organizátor: K-2000, združenie na podporu kultúry

Spoluorganizátori: ZUŠ Ladislava Stančeka Prievidza, O.Z. RZ pri ZUŠ Ladislava Stančeka Prievidza

Partneri podujatia:

Hlavný partner projektu:
Fond na podporu umenia

Podujatie z verených zdrojov podporil Fond na podporu umenia
Podujatie sa realizuje s finančnou podporou mesta Prievidza.

Ďalší partneri

IZING s.r.o.                                        CAFŔÉ  MERLO – VATEL, s.r.o.

Ďalšie aktuality

Otváracie hodiny pokladne MsÚ

26. Jul 2024 8:25
Oznamujeme verejnosti, že pokladňa na mestskom úrade bude od 29. 07. 2024 do 02. 08…

Odstávka pitnej vody

25. Jul 2024 8:30
Z dôvodu náhlej poruchy na vodovodnom potrubí bude dnes prerušená dodávka pitnej…

Nový spojovací chodník na Ul. Francisciho

23. Jul 2024 10:46
Mesto Prievidza vybudovalo nový chodník k centrálnemu detskému ihrisku vo…