8. Sep 2023 11:14

Krajská prehliadka speváckych súborov seniorov


Krajská prehliadka speváckych súborov seniorov KO JDS Trenčín sa uskutočnila dňa 6.9.2023 v kine Mier v Považskej Bystrici za prítomnosti predstaviteľov Trenčianskeho samosprávneho kraja a samotného mesta . Súťaže sa zúčastnilo 8 speváckych súborov a folklórnych skupín z trenčianskeho kraja a to Bukovčané z Myjavy, Zvonky z Nového Mesta nad Váhom, Brezinky z Bánoviec nad Bebravou, C Opatovčan z Trenčína, Drienovka z Považskej Bystrice , Nádej z Partizánskeho a Harmónia z Púchova a TENEREZZA z Nitrianskeho Pravna, ktorú na súťaž vyslala Okresná organizácia JDS Prievidza pre jej nevšedný a zaujímavý repertoár .

Plné hľadisko tlieskalo všetkým, pretože predviedli krásne ukážky svojho speváckeho umenia. Porota určila pri konečnom hodnotení dve pásma, v striebornom sa umiestnili súbory (Harmónia, Brezinky, Zvonky, Opatovčan ) a v zlatom pásme (Drienovka, Bukovčané, Tenerezza, Nádej ). Porota sa dlho radila, nemala to ľahké, pretože všetci boli výborní, no postúpiť na celoslovenskú súťaž mohol len jeden. Laureátom sa nakoniec stala spevácka skupina Nádej z Partizánskeho, blahoželáme jej.

No P OO JDS Prievidza srdečne blahoželá našej speváckej skupine TENEREZZA, na krajskej súťaži speváckych súborov boli prvýkrát, prezentovali sa skladbami:

E.Suchoň -Aká si mi krásna, Gutler – Ave  Maria, ľudová – Odavač še budu, A. Moyzes -Milá moja, Š. Klimo-Trávnice a ľubostná z Oravy-Šumela horička. Pri ich speve diváci v hľadisku zadržiavali dych a vyjadrovali svoj obdiv. Boli fantastickí, dostali sa hneď do zlatého pásma, a len o chlp im uniklo víťazstvo.

Záverom treba poďakovať všetkým účinkujúcim, vedúcim súborov i organizačnému výboru tohto podujatia pod vedením predsedníčky OO JDS Považská Bystrica p. Mgr. Mileny Lengyelovej, všetkým organizáciám, dobrovoľníkom, študentom SOŠ a aj prajným divákom v zaplnenej sále. Boli  to krásne vystúpenia a spestrenie dňa vám i nám, takže seniori- seniorom …ĎAKUJEME !

Text aj foto : Ing. Eva Špeťková Bucáková, členka P OO JDS Prievidza

Ďalšie aktuality

Otváracie hodiny pokladne MsÚ

26. Jul 2024 8:25
Oznamujeme verejnosti, že pokladňa na mestskom úrade bude od 29. 07. 2024 do 02. 08…

Odstávka pitnej vody

25. Jul 2024 8:30
Z dôvodu náhlej poruchy na vodovodnom potrubí bude dnes prerušená dodávka pitnej…

Nový spojovací chodník na Ul. Francisciho

23. Jul 2024 10:46
Mesto Prievidza vybudovalo nový chodník k centrálnemu detskému ihrisku vo…