6. Jul 2023 17:00

Žiaci mestu – projekt spolupráce gymnázia a mesta

Na zasadnutí MZ 26.6. predstavili študenti Gymnázia V.B. Nedožerského svoj projekt – Žiaci mestu, ktorý interaktívnou formu predstavuje históriu mesto Prievidza a samotného gymnázia

„Cieľom projektu bolo podporiť spoluprácu gymnázia a mesta Prievidza, vytvoriť turistický okruh mestom, teda produkt cestovného ruchu, predstaviť verejnosti históriu Prievidze a dejiny gymnázia a vytvoriť k projektu aj webovú stránku,“ popisuje projekt PaedDr. Eleonóra Porubcová, riaditeľka Gymnázia V. B. Nedožerského v Prievidzi, autorka myšlienky a vízie projektu.

Študenti pritom čerpali inšpiráciu už z existujúcich produktov cestovného ruchu ako je Zlatá prievidzská cesta, Prievidzské selfíčko či Mobilná aplikácia Mesto Prievidza.

„Chceli sme vytvoriť produkt, ktorý by mohli využívať návštevníci a obyvatelia mesta Prievidza, pedagógovia aj organizácie zamerané na podporu turizmu a dúfame, že sa nám to podarilo,“ skonštatovala Simona Briatková, študentka Gymnázia V. B. Nedožerského v Prievidzi, autorka scenára a textov projektu.

Študenti vytvorili v teréne štyri zastavenia od praveku až po novovek, ktoré sú v teréne označené tabuľkami s popísanými historickými udalosťami. Celý projekt má vlastnú webovú stránku a je pripravený aj v jazykových mutáciách konkrétne angličtine, nemčine a francúzštine a je tak určený aj pre zahraničných návštevníkov.

Ďalšie aktuality

Otváracie hodiny pokladne MsÚ

26. Jul 2024 8:25
Oznamujeme verejnosti, že pokladňa na mestskom úrade bude od 29. 07. 2024 do 02. 08…

Odstávka pitnej vody

25. Jul 2024 8:30
Z dôvodu náhlej poruchy na vodovodnom potrubí bude dnes prerušená dodávka pitnej…

Nový spojovací chodník na Ul. Francisciho

23. Jul 2024 10:46
Mesto Prievidza vybudovalo nový chodník k centrálnemu detskému ihrisku vo…