19. Dec 2017 18:39

Súťaž Horná Nitra mojimi očami ukáže najkrajšie fotografie regiónu

Siedmy ročník čoraz populárnejšej fotografickej súťaže Horná Nitra mojimi očami predstaví aj v tomto roku tie najlepšie fotografie hornonitrianskych ľudových zvykov a tradícií, historických pamiatok a architektúry, ako aj rozmanitej prírody. Tie môžu záujemcovia posielať do 31. decembra 2017.

„Je skvelé z roka na rok vidieť čoraz väčšie nadšenie fotografov pre našu matičnú súťaž, ktorá pred siedmimi rokmi vznikla s cieľom ukázať krásy a zaujímavosti hornonitrianskeho regiónu. Pevne verím, že aj teraz dostaneme také fotografie z okresov Prievidza, Partizánske a Bánovce nad Bebravou, z ktorých budeme cítiť emócie a vrúcny vzťah autorov k hornej Nitre,“ uviedol riaditeľ Domu Matice slovenskej v Prievidzi Vlastimil Uhlár. Ako dodal, súťaž sa podarilo prievidzským matičiarom opäť zorganizovať vďaka finančnej podpore Matice slovenskej, Trenčianskeho samosprávneho kraja, miest Prievidza, Partizánske a Handlová, ako aj primátorov mesta Partizánske Jozefa Božika a mesta Bánovce nad Bebravou Mariána Chovanca a ďalších partnerov.

Do každej kategórie môžu záujemcovia prihlásiť najviac 3 fotografie, teda spolu môžu poslať 9 výtvorov. Tie musia spĺňať tematické zameranie, mať dostatočnú kvalitu a nesmú presiahnuť hranice regiónu. Všetky fotografie vyhodnotí odborná porota zložená z profesionálov, a zároveň budú zverejnené aj na facebookovej stránke www.facebook.com/mojimiocami, kde sú tiež pravidlá súťaže. Zaujímavá vecná cena poputuje autorovi fotografie s najväčším počtom kliknutí “páči sa mi to”.

Verejnosť si bude môcť pozrieť najlepšie súťažné fotografie na samostatnej vernisáži, na ktorej budú vyhlásené výsledky a výhercovia dostanú hodnotné ceny. Čaká na nich pobyt v očarujúcom prostredí pod Kľakom, poukážky na zhotovenie fotoproduktov, knihy a veľa ďalších cien.

Podrobné súťažné podmienky fotografickej súťaže HORNÁ NITRA MOJIMI OČAMI 2017 nájdete tu.

Kliknite na obrázok pre zväčšenie.

Ďalšie aktuality

Zriadenie Operačného strediska pre medveďa hnedého

25. Oct 2024 10:56
Štátna ochrana prírody SR informuje verejnosť, že zriadila Operačné stredisko pre…

Mestská polícia prispieva k bezpečnosti obyvateľov

25. Oct 2024 8:47
S jeseňou prichádzajú aj chladné a sychravé dni, kedy sa zároveň podstatne znižuje…

Roadshow Deň Seniorov v Trenčíne

25. Oct 2024 8:37
Milí seniori, dovoľte nám pozvať  Vás v mene Ministerstva…