24. Nov 2023 10:00

Projekt - Vianočný stromček odkazov do neba

Nezisková organizácia Sv. Lujza, n.o. – Mobilný hospic organizuje projekt „Vianočný odkaz do neba“. Stromček na ktorý bude možné zavesiť vianočný odkaz bude osadený v spolupráci s mestom Prievidza pri Betleheme pred Piaristickým kostolom.

Pre niekoho môžu byť Vianočné sviatky obzvlášť ťažké. Nedopovedané myšlienky, skryté priania, úvahy, emócie. Vďaka tomuto projektu môžete ozdobiť Vianočný stromček odkazom pre Vášho blízkeho do „Neba“. Čo ste mu nestihli povedať alebo naopak povedali a mrzí Vás to.

„Prvý deň osadenia „Vianočného stromčeka odkazov do Neba“ bude náš tím Mobilného hospicu Sv. Lujza, n. o. spoločne s Vami písať odkazy pre zosnulých blízkych. Od Mikuláša 6.12. 2023 do Troch kráľov 6.1.2024 budete môcť priniesť a zavesiť vlastný vyrobený „Vianočný odkaz do Neba“. Budeme radi, keď sa pri „Vianočnom stromčeku odkazov do neba“ počas sviatkov stretnete s ľuďmi z našej komunity, pre ktorých môžu byť Vianočné sviatky obzvlášť ťažké a budete cítiť, že nie ste sami,“ hovorí o projekte Mgr. Veronika Takáčová z organizácie Sv. Lujza.

Nezisková organizácia Sv. Lujza, n.o. – Mobilný hospic, poskytuje nevyliečiteľne chorým osobám a ich rodinám odbornú zdravotnú a psychosociálnu podporu v  domácom prostredí. Rodinu zaškolí a spoločne prejdú krok po kroku celú starostlivosť.  S rodinou sa porozprávajú o obavách a spoločne hľadajú možnosti a riešenia.

Tím mobilného hospicu tvoria lekári, zdravotné sestry, sociálne pracovníčky, poradcovia pre pozostalých, duchovní. Služby hospic poskytuje bezplatne.

Ďalšie aktuality

Otváracie hodiny pokladne MsÚ

26. Jul 2024 8:25
Oznamujeme verejnosti, že pokladňa na mestskom úrade bude od 29. 07. 2024 do 02. 08…

Odstávka pitnej vody

25. Jul 2024 8:30
Z dôvodu náhlej poruchy na vodovodnom potrubí bude dnes prerušená dodávka pitnej…

Nový spojovací chodník na Ul. Francisciho

23. Jul 2024 10:46
Mesto Prievidza vybudovalo nový chodník k centrálnemu detskému ihrisku vo…