1. Mar 2016 6:49

Finančný príspevok aj pre deti

Mesto Prievidza poskytne dotáciu Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar v Prievidzi. Finančný príspevok predstavuje sumu 2200 eur.

V týchto dňoch bola uzatvorená zmluva medzi mestom Prievidza a Spoločnosťou priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar pobočkou v Prievidzi. Nezisková organizácia získa sumu 2200 eur prostredníctvom dotácie z rozpočtu mesta. Mesto vyčlenilo tieto finančné prostriedky podľa platného VZN č. 131/2012 o poskytnutí dotácií. Dotácia bola odsúhlasená na základe odporúčania komisie školstva a kultúry. Nezisková organizácia môže finančné prostriedky okrem iného použiť na pokrytie nákladov spojených so zabezpečením stravy pre deti, účinkujúcich a účastníkov „Najmilšieho koncertu roka“, ktorý organizuje v apríli 2016.

Spoločnosť Úsmev ako dar je najväčšou a najstaršou celoslovenskou neziskovou organizáciou na pomoc a podporu detí z detských domovov a náhradné rodiny. Organizácia má svoje pobočky vo viacerých mestách na Slovensku vrátene Prievidze na Ul. T. Vansovej 43.

Ďalšie aktuality

Rady MsP Prievidza pre rodičov prváčikov pred prvou cestou…

28. Aug 2024 14:37
Skončili prázdniny a pre žiakov opäť platia bežné školské povinnosti. Medzi nich…

Zmena otváracích hodín zberného dvora

28. Aug 2024 12:42
Oznamujeme obyvateľom, že zberňa odpadov Prievidza bude zatvorená z dôvodu sviatku…

Most na Košovskej ceste bude od 26.8. opäť prejazdný

23. Aug 2024 12:41
Počas nedele dôjde k otvoreniu mosta na Košovskej ceste. Upozorňujeme obyvateľov,…